1 juli 2013 Stuart komt uit voor het HMQ-Racing team in het Brits Supersport op een Hoegee-Suzuki GSX600!
Klik op link HMQ-Racing rechtsboven voor meer info

(bron Racesport) 

Voskamp maakt rentree in British Supersport

Stuart Voskamp zal dit weekend zijn rentree in de wegracesport maken. De dertigjarige coureur heeft een contract getekend om voor het Tsingtao WK Bikes Suzuki team uit te komen in het Brits Supersport kampioenschap. Daarnaast heeft het team ook een World Supersport start op het circuit van Silverstone voor Voskamp geregeld.

Voskamp streed vorig jaar nog mee voor de titel in de Dutch Supersportklasse, maar door onenigheid binnen zijn toenmalige team besloot Voskamp zijn helm voorlopig aan de wilgen te hangen. De Nederlands kampioen van een jaar eerder bleef echter op zoek naar een mooie kans om weer te gaan racen en heeft die uitdaging nu dus gevonden in het Motorpoint British Supersport kampioenschap. 

 

Hij sluit zich aan bij het WK Bikes team, met het Chinese biermerk Tsingtao als hoofdsponsor. WK Bikes kwam voorheen uit met de Finse coureur Pauli Pekkanen, maar die werd door tegenvallende resultaten opzij geschoven. Het team maakt gebruik van Suzuki’s die getuned worden door de Nederlander Marc Hoegee. Geen onbekende voor Voskamp, want ook in 2011 en 2012 kwam hij uit op Suzuki’s van de Nederlandse toptuner. Voskamp reed maandagmiddag een test op het circuit van Snetterton om kennis te maken met het team en met de machine. Komend weekend rijdt hij op ditzelfde circuit zijn eerste British Supersport race. 

 

 

Stuart Voskamp: 

 

 

“Ik ben erg blij om deel te kunnen nemen in het Brits Kampioenschap en ik kijk uit naar het komende raceweekend. Dit kampioenschap is in vergelijking met het ONK beter te vergelijken met het WK-niveau en ik denk dat ik dan ook veel plezier zal beleven. Daarnaast wil ik natuurlijk een goed resultaat voor mijn team neerzetten. Zij hebben tijdens de test hard gewerkt om de machine perfect te krijgen. Het is een in ieder geval een geweldige kans voor mij. Ik moet er natuurlijk nog weer inkomen, maar ik kijk nu al uit naar de races op Assen in september.”

 

 

 
 
 
 
 
 

 

Ook Marc Hoegee was zeer content met het contract van Voskamp: 

 

“Stuart en ik hebben natuurlijk een mooie relatie opgebouwd door de jaren heen en ik wist dat hij na zijn stoppen eigenlijk nog heel graag wilde rijden. Ik heb toen op nationaal en internationaal verschillende contacten gesproken en uiteindelijk een plaatsje kunnen regelen bij dit Britse team, met een mooie internationale sponsor. Het is een hele mooie kans voor Stuart en ik ga er van uit dat alles goed gaat komen. Hij is een potentiele kandidaat om voorin mee te strijden. Natuurlijk moet hij nog even op gang komen nadat hij bijna een jaar niet op de motor heeft gezeten. Het team kent de situatie van Stuart en heeft daar alle begrip voor. De test van maandag verliep al goed. De sponsor is blij, het team is blij en Stuart is blij. Het is een echte win-win situatie voor iedereen.” 

 

Naast het nieuws van de onverwachte rentree van Voskamp liet Marc Hoegee ook weten dat het team een aanvraag heeft ingediend voor een wildcard tijdens  het WK Supersport evenement op het circuit van Silverstone. Deze aanvraag is al goedgekeurd en de Nederlander zal daar dus bijna zeker aan de start verschijnen. 

 

“De deelname aan de WK Supersport was een doel van de hoofdsponsor, maar door de onzekerheid over welke rijder ze zouden inzetten werd de definitieve beslissing nog even uitgesteld. Nu Stuart als coureur de rest van het seizoen zal afmaken is er meer zekerheid en heeft het team de plaats toegekend gekregen. De kans is heel groot dat Stuart in Silverstone rijdt”, vertelde Hoegee.

 

Naast de deelname van Voskamp aan het British Supersport kampioenschap is de organisatie van het British Superbike kampioenschap ook in een ver gevorderd stadium met een Nederlandse coureur om deze tijdens de Nederlandse ronde van het kampioenschap op 22 september in Assen met een wildcard aan de start te laten verschijnen in de Superbike klasse van het kampioenschap. Hierover meer zodra het nieuws ons officieel bevestigd wordt door kampioenschap directeur Stuart Higgs.

 

 

 

 

 

 

************** UPDATE 14 SEPTEMBER 2012 **************

Helaas bereikte mij het bericht dat Stuart en Konviracing de samenwerking hebben beeindigd.

Wat de gevolgen zijn voor de nog komende races is onduidelijk, net als de plannen voor het seizoen 2013.

Als er nieuws is zal je het hier als eerste lezen, nog even geduld a.u.b.

Groeten,

Mark (webmaster www.gostuart.nl)

 

 

 

 

 

 

Hallo beste racefans!

Met deze aanhef begon Stuart altijd zijn zelfgeschreven raceverslagen. Die werden vervolgens uitgeprint en naar de sponsors gestuurd. Uiteraard verschenen de RaceReports ook op deze website. 

Ik krijg wel eens de vraag waarom er zo weinig nieuwsitems op Stuart's eigen website staan. Dat kan ik makkelijk uitleggen. Stuart rijdt voor Konvi Racing. Dit enthousiaste raceteam uit Staphorst heeft de eigen website prima voor elkaar. Het is logisch dat die website de boventoon voert. Daarom verwijs ik altijd naar de website van Konviracing voor het laatste nieuws.

www.konviracing.nl

Inmiddels is er alweer genoeg gebeurd sinds Stuart's perfecte optreden tijdens de WK supoersport. Daarom toch een kleine update hier op www.gostuart.nl :-)

Op Hengelo zat Stuart er wederom goed bij, werd als 2e in de race afgevlagd, maar door de tijdstraf vanwege een vermeende pik-start kwam hij net buiten het podium op een vierde plek. Een week later op circuit Paalgraven in Ossliet Stuart zijn dominatie zien als huidig kampioen van Nederland; Pole Position, en de race geleid van start tot finish!

Hiermee staat Stuart nu derde in de stand om het kampioenschap. Aanstaande zondag mag Stuart aan de bak, op het circuit van Assen wordt de Speedchallenge gehouden, voor mij persoonlijk de mooiste race van het jaar, vanwege de dubbele races en het grote aantal inschrijvers, waaronder veel gasten uit het buitenland.

Twee keer kans op een podium, het beloofd een spannend weekend te worden!!

UPDATE 11 06 Stuart pakt 2 keer een podium en wordt leider in de kampioenstand!!

 


Race 1 Speedtrophy (p2)

 

 
Race 1 Speedtrophy (p1)

 

Groeten, Mark (webmaster www.gostuart.nl)

 

Motorcoureur Stuart Voskamp pakt 6 WK punten

op een drijfnat TT Circuit van Assen!


22 04 2012 klik hier voor foto's
Stuart Voskamp heeft vandaag in zijn eerste wedstrijd voor het
WereldKampioenschap maar liefst 6 felbegeerde WK punten gescoord.
Op een drijfnat Assen startte de Westlander vanaf plek 17 in de WK
Supersport 600 klasse, uitkomend voor het Konvi Racing Team.
Via een wildcard van de K.N.M.V. mocht Stuart aan de start
verschijnen. De weersomstandigheden waren koud en nat, waardoor het
een wedstrijd vol verrassingen zou worden.
Na een goede start lag Stuart op de 12e plek, maar na 3 bochten was
hij de motor bijna kwijt! Met een fraaie highsider werd Stuart uit het
zadel gewipt, kreeg de Hoegee-Suzuki motor weer onder controle en kon
de race vervolgen vanaf plek 18. De regen hield niet op, waardoor er
veel rijders onderuit gingen. Stuart hielt de concentratie goed vast,
en moest ondertussen toezien hoe de WK rijders voor hem wegreden. Door
constante rondetijden te draaien en zijn eigen race te rijden, schoof
Stuart snel op naar plek 11, en door het uitvallen van de rijder voor
hem eindigde hij op een fraaie 10e plaats.

De wildcard van Stuart heeft zijn vruchten afgeworpen, hij pakt zoals
gezegd 6 WK punten en dat is een zeer goede prestatie voor de 29
jarige Westlander!


de huidige kampioen Stuart Voskamp rijdt niet met de nummer 1, maar met nummer 77 in de wedstrijd voor het Wereldkampioenschap SS600


 

 

De wedstrijd is LIVE te volgen op Eurosport, om 13:30!!!

(via racesport.nl) Stuart's reactie op de trainingen van vrijdag 20-04:

Stuart Voskamp – WK Supersport - 12e “Ja, ik ben dik tevreden. In de eerste vrije training ging het goed ondanks dat het toch nog een beetje wennen was met de van het ONK afwijkende motor, er valt in korte tijd gewoon veel te leren en dus hebben we die training gebruikt om meters te maken. Ook hebben we toch nog wat voorzichtig aan gedaan met de voorband omdat het fris was. Aan het einde stonden we 17e en dat was top en als we die positie vast hadden kunnen houden zou dat al mooi zijn. In de kwalificatie was het even zoeken naar een goede afstelling maar daarna ging het vrij goed, we hebben wel bewust net even wat meer ons best gedaan in verband met de vooruitzichten. Als het morgen dan gaat regenen staan we er met deze 12e plek  goed bij en als het droog blijft gaan we proberen om dit resultaat te evenaren of te verbeteren. De door Marc Hoegee geprepareerde fiets loopt als een tierelier dus we gaan er voor.”

Hartelijk welkom op de vernieuwde website van Stuart Voskamp

Dit is de vernieuwde website van coureur Stuart Voskamp uit Den Haag.
De huidige kampioen in de Dutch SuperSport 600 klasse rijdt dit jaar voor het jonge en ambitieuze team van Konvi Racing uit Staphorst. 

Op deze website is o.a. te zien het foto-archief, sponsorinfo, de supportershoek, achtergrondinformatie en interessantie links.
Voor het laatste nieuws, raceuitslagen, tweets etc verwijs ik graag naar de site van Konvi Racing.

opmerkingen en complimenten mogen maar mark@gostuart.nl